האם הפרעת קשב וריכוז נגמרת אחרי גיל ההתבגרות ? 
הפרעת קשב לא נעלמת לאחר גיל ההתבגרות. השינויים שלעיתים מרמזים לסביבה על כך שאין יותר לאותו פרט הפרעת קשב נובעים בד"כ מכך שעם השנים הוא רוכש לעצמו מיומנויות להתמודדות עם הפרעת הקשב " ועוקף" מצבים שבהם היה מתקשה להקשיב או שהיה מפוזר מידי או אימפולסיבי ומתפרץ. יחד עם זאת יש צורך באימון לשינוי והתמודדות עם הקשיים המלווים בעקבות הפרעת הקשב. 
האם נכון שניתוח התנהגות זה "אילוף "?
ניתוח התנהגות זו גישה טיפולית, המלווה ומתוקפת במחקרים שונים שמטרתה לעזור לילד /לפרט וללמד אותו, התנהגויות שהוא נדרש לדעת ככל אדם בחברה. התנהגויות שייטיבו איתו ויקדמו אותו. אין מאלפים ואין מלמדים את הילד מה שלא נחוץ או מטיב עימו, אלא זה תהליך לימודי, חינוכי בדיוק כפי שהורים מלמדים את ילדם צחצוח שיניים, התמודדות עם קושי ותסכול או כתיבה וקריאה.
מדוע  עדיף  תהליך גירושין באמצעות גישור ולא בדרך אחרת ?
תהליך גישור הוא תהליך רצוני, שבו למעשה הצדדים מביעים באופן לא מילולי שמטרתם להגיע לפתרון מוסכם. 
  • הצדדים בונים בצורה משותפת את פרטי ההסכם כך שהם יודעים מה ההסכם מההתחלה ותוכנו אינו מהווה הפתעה כפי ששופט יכול לפסוק במערכת המשפטית.
  • תהליך קצר יותר וזול יותר מתהליכים משפטיים, תהליך גישורי יכול להתפרש על מס פגישות ולאורך מס חודשים בודדים לעומת תהליך במערכת המשפט שהממוצע שלו למעלה משנה וחצי ואף יותר, העלויות לעורכי דין גבוהות בהרבה מהעלות לגישור.
  • יצוג אחיד ויחיד של שני הצדדים מונע תחרות ומוביל לשביעות רצון שתוף פעולה של שני הצדדים.
  • שלוב כוחות מקובל לנהל תהליכי גישור עם שני מגשרים שכל אחד ממרחב מקצועי אחר: מגשר טיפולי+מגשר עו"ד מביאים ידע רחב ומקצועיות רבה לתהליך.
  • תקשורת מיטבית שמים דגש על התקשורת בין בני הזוג ככלי שישמש אותם בעתיד בחייהם הניפרדים לצורך תאום, הסכמה ושיח מכבד בינהם. 
 
FacebookGoogle+Twitter
 טל:052-2239677   |   דוא"ל      gishuruth@gmail.com   |  רות נצר M.A. יישוב סכסוכים וגישור, גישור, ניתוח התנהגות, ייעוץ והנחייה.